Constitutioneel eczeem
Constitutioneel eczeem

Probeer niet te krabben. Dat is moeilijk, want als je jeuk hebt wil je op die plek juist graag krabben. Maar wanneer je krabt wordt de jeuk alleen maar erger. Je maakt door het krabben namelijk de huid kapot. Wanneer je veel krabt wordt het eczeem erger. Hierdoor wordt de jeuk erger. Doordat je krabt komen er wondjes, die nadat ze beter zijn geworden, weer gaan jeuken. Hierdoor blijf je last houden van jeuk.

Het is dus belangrijk om niet te krabben. Knip je nagels kort of laat je ouders dit voor je doen.

Het is beter om niet te warme kleding aan te doen. Warmte kan ervoor gaan zorgen dat je huid gaat irriteren. Je huid kan ook geïrriteerd raken door wasmiddel of wasverzachter. Laat je ouders weten wanneer je last hebt van bepaalde kleding. Misschien komt het door het wasmiddel of de wasverzachter. Wasmiddel zonder geur kunnen je ouders vaak het beste gebruiken.

Als je eczeem hebt, is water niet goed voor je huid. Water maakt je huid droog.

Heet water is nog minder goed. Water kun je beter zo veel mogelijk uit de weg gaan. Douche niet te vaak en te heet. Gebruik onder de douche heel weinig zeep. Ga je in bad? Gebruik dan badolie in plaats van zeep. Vet je huid meteen in na het droogdeppen.

Wil je naast deze patiënteninformatie meer weten?

Ga naar de officiële medische richtlijn
 

Stichting Kind en Ziekenhuis© 2015  | Disclaimer  |  Contact  |  Promotie  |  Patiënteninformatie toevoegen  |  Inloggen